Кога мислим за нов уеб сайт?

Кога мислим за нов уеб сайт?  Новият сайт включва уеб дизайн и организиране на всички текстове и файлове в уеб сайта. Това включва котви и връзки, рисувани части, анимации, музикални файлове.

Уеб разработчикът показва уеб сайта в уеб браузър, всеки път по променен начин. Уеб дизайн на сайта ни включва изработване на една или няколко страници, разположени вътре в него чрез необходимите препратки или линкове.  От значение е разбирането на разликата между уеб дизайн и писане на код. Например при изработката на сайт от 3D Уеб дизайн вие можете да разчитате че можете да правите корекции по кода които ще са напълно безплатни за вас стига да не се изработват няколко пъти.

Програмирането включва и допълнителна работа, като това най-често са скриптове или самостоятелни програми изпълнявани на браузъра или на отделно място, а крайният резултат се изпълнява на потребителския браузър.

Кога се е създал уеб сайтът?

Европейската компания за ядрени изследвания CERN изобретява протокол за изработване на уеб страници.  Една вътрешна система за каталогизиране и свързване на страници с текстове между сървърите на организацията.

След времето този модел се харесва, поради изключителната удобност и практичност и в употреба влиза използването на линкове. Тогава се появява  първият  графичен браузър Gopher. При пускането си той умело съчетава използване на изображения, графични хипертекстове и форматиране на текстове. А стандарта WWW слага начало на нови и модерни уеб браузъри.