Кога мислим за нов уеб сайт?

Кога мислим за нов уеб сайт?  Новият сайт включва уеб дизайн и организиране на всички текстове и файлове в уеб сайта. Това включва котви и връзки, рисувани части, анимации, музикални файлове. Има още

13 начина да сбозите нещата или не съвсем…

Машабъл публикува 13 съвета как да подобрите класирането си в Google. Безспорно са ценни съвети, които разкриват УЖАСНО МНОГО НОВИ НЕЩА! Неща, за които никой не се е сещал преди.

Ето и моято контра класация: 13 начина да сбозите нещата или…. може би не съвсем:

 1. Създавайте огромно количество дублирано съдържание – копирайте отвсякъде. Това почти сигурно Ви гарантира сбозването и запада на онлайн бизнеса. Това въобще не е толкова сигурно за съжаление. Защото ако успеете да убедите търсачките, че Вие не крадете, а те крадат, това може да Ви направи богат. Да не говорим, че например Google са най-големият крадец на съдържание в света…
 2. Прегледайте си линковете из разни спам сайтове. Ако сте си сменили адреса на сайта, може би е време да погледнете и дали всичко е сменено в местата, на които спамихте.
 3. Мислете като клиентите си – ако искате да сте прошляци като тях, ако искате да сте малоумни като тях – МИСЛЕТЕ КАТО ТЯХ!!!
 4. Наемете експерт – като мен например. Потрошете хиляди, за да слушате някой, как Ви дава акъл и Ви командва какво да правите.
 5. Гостуване като автор – тоест залейте и други сайтове с Вашия спам и линкове. При това абсолютно безплатно, заблуждавайки всички, че глупостите, които пишете са полезни.
 6. Съдържанието е царят (гол), а линковете са царицата – купувайте колкото се може повече линкове. Със сигурност рано или късно ще го отнесете. Въпросът е кога!
 7. Извадете камерата – заснемете домашно порно и го пуснете онлайн. Със сигурност ще съберете много линкове. Ако гоните ключови думи, кръстете порното „Дърводелец я изхлопа“ или сходно. Лесно ще излезете на първо място за дърводелец… въпросът е с какво 🙂
 8. Линкове от университети – платете на IT-то на ФМИ да Ви сложи 2-3 линка, той и без друго умира от глад.
 9. Обновявайте сайт си често – в смисъл, за какво са иначе генераторите на съдържание.
 10. Ползвайте правилните ключови думи – този съвет е тип: дишайте, за да не умрете.
 11. Не ползвайте Flash – освен ако не сте eDesign. Тогава може!
 12. Ползвайте Local Search – ако работите например с EasyPay – въведете в Google всички 1,500 каси, с които те разполагат!!!
 13. Знайте за какво търсят хората – в смисъл наемете си и Ивелина Христова, чрез SMS!!!

SEO оптимизация чрез nofollow

Тук можете да видите интересен експеримент, който показва на пръв поглед, че ефект от nofollow линковете няма. Понеже моето мнение е малко по-различно (но не и непременно правилно), реших да направя собствен експеримент. За целите на експеримента ми са необходими:

 • Ключов израз (3 думи е идеално, по-малко може да е сложно, повече може да е нерелевантно). За предпочитане в туристическата тематика.
 • Сайт, който ще линкваме. Нарочно не искам да е мой. Той не би следвало да е в топ 100 за ключовия израз. За предпочитане на туристическа тематика.
 • Сайтове, от които ще линкваме. Имам достатъчно.

Защо смятам, че проведеният от scoobydoo експеримент може би не е достатъчно коректен? Защото ако един сайт е качествен, той би следвало да получава смесени като тип връзки. Множество nofollow линкове с един и същи анкор, вероятно активира разни спам филтри.

В неговия експеримент също така не са упоменати ключовата дума и броя линкове. При моя, тези фактори ще бъдат заложени първоначално.

Ето и параметрите на експеримента:

 • 4 nofollow линка;
 • Горните ще бъдат държани в продължение на 14 дни;
 • След това ще бъдат добавени още 4 nofollow линка и след още 14 дни ще се прегледа дали има промяна в класирането;
 • Ще бъдат пуснати линкове и от 4 акаунта в Twitter;
 • След още 14 дни ще бъдат добавени и 2 dofollow линка;
 • След още 14 дни ще бъдат обобщени резултатите;

Ще видим какви ще са резултатите.

Ако имате предложения за страница и анкор текст, ще се радвам да ги споделите в коментарите!

Допълнение: ОК, експеримента ще бъде към следната страница statiiki.com/c.php?i=10 с анкор „почивка на море“.

Безполезността на Google Image Search

Ако има нещо, което да се е комерсиализирало изключително много, това е търсенето на изображения. Огромните компании за сток снимки правят всичко възможно да натресат некачественото си съдържание във всички възможни търсения, дори и да са тотално неадекватни. Като добавим (западните) туристически сайтове, които при отваряне на превюто на снимката чупят фрейма на гугъл и те водят на безсмислена страница с оптимизирано съдържание + снимка + видео, то тази функция на Google губи всякаква стойност.

Свръх SEO оптимизацията на изображения е нещо, което според мен за момента Google просто игнорира пропуските си в Image Search, но те рано или късно ще натежат и тази услуга ще стане junk. Дали и кога можем да очакваме и панда за Image Search?

Примери:

 • Men with blue suit – огромната част от снимките са безполезни stock photos.
 • Cayo Coco – вижте третия резултат

Два примера от последните 15 минути, срещам ги постоянно.