За Иво Апостолов

Казвам се Иво Апостолов, занимавам се с онлайн технологии от 1999 година, дълги години съм лицето на системата за Joomla! в България. Участвал съм в разработването на системата в периода 2006 – 2008, като част от Quality Assurance екипа. Освен това съм бил част от екипа на приложението за Joomla! – Joom!Fish, което се грижи за мултиезичността на системата. През този период съм бил част от проекти за портални страници на организации като Danone, ООН и редица други.

Автор съм на дузини пачове и плъгини за Joomla! или нейни приложения, които са имали за цел да подобрят кода от гледна точка на SEO. Въпреки това не смея да се нарека програмист. Със SEO се занимавам по-сериозно от няколко години, като проекти, които мога публично да покажа са примерно този, този и този (актуално към 19 май 2011 и единствено от SEO перспектива). Смея да твърдя, че имам достатъчно опит, който мога да споделя по определени SEO теми, без да твърдя, че съм експерт. Инвестирам голяма част от времето си в емперични опити в сферата на SEO. Миналата година на конференцията говорих за SEO перспективата при мултиезични сайтове. Тази година ще говоря за микроформатите в Google. Последното не е тема, по-която мога да претендирам за пълна изчерпателност на познанията, тъй като е твърде нова за България. Въпреки това се съгласих да говоря по тази тема, предвид факта, че много от посетителите твърдят, че на конференцията се говорят неща, които са били актуални през изминалата година, но тяхната релевантност ще намалява в бъдещето. За това реших да рискувам с тема, която ще е актуална в бъдещето и говорейки по нея е възможно да допусна някой неточности в предвижданията си за развитието и. Не работя с клиенти.

Пряко или косвено съм замесен в Slon.bg, CarShop.bg, SofiaBusiness.org, ADX.BG и Joomla-bg.com, както и в редица други проекти, които не са до такава степен популярни. Обожавам отворения код и вероятно съм допринесъл за развитието му, доколкото ми е възможно.

Професионално се занимавам с финанси и смея да твърдя, че съм професионалист и експерт в сферата на счетоводството и финансовата отчетност. LinkedIn профил.

Вашият коментар